12 maal knipperen
met de ogen per minuut

Zonder dat we het zelf beseffen, knipperen we per minuut zo'n 12 tot 15 maal met de ogen. Op die manier produceren we de onzichtbare tranen die het oog smeren.

Als we staren naar een boek, een tv- of computerscherm, dan kan dit ritme terugvallen tot 8 maal per minuut, met als gevolg geïrriteerde ogen.

Waarom zijn mijn ogen droog?

Het gevoel van stof of zand in het oog, rode ogen die jeuken of branderig aanvoelen alsof ze te droog waren… En als dat nu eens het geval was?

Opgepast met de ogen

We hebben allemaal al wel eens te maken gehad met droge ogen. Vervuiling, stof, airconditioning of contactlenzen maken onze ogen gevoelig. Ook voor onze tv-, computer- of telefoonschermen worden onze ogen vlug moe.

Even pauzeren is nodig

Gun uw ogen regelmatig wat rust: kijk in de verte en knipper daarna meerdere malen met uw ogen. Indien nodig smeert u uw ogen met een fysiologisch serum of kunstmatige tranen.

Even knipogen lucht op!

De oplossing? Met de ogen knipperen! Ogen hebben een laag van constante tranen nodig zodat ze worden gereinigd en beschermd, hun oppervlak wordt gesmeerd en het zicht helder blijft. Als we met onze ogen knipperen, verspreiden onze oogleden een beschermend traanlaagje over het oogoppervlak. Als de hoeveelheid of de kwaliteit van deze tranen achteruitgaat, of als de tranen te snel opdrogen, dan hebben we het in de volksmond over het droge-ogensyndroom. Vreemd genoeg kan dit syndroom een overdreven traanreflex uitlokken die probeert het aangevallen oog te beschermen.

Onze ogen beschermen

Vroeger mocht het droge-ogensyndroom dan wel vooral de personen van ouder dan 60 jaar treffen, vandaag de dag worden wij er meer aan blootgesteld door onze manier van leven. En des te meer als wij contactlenzen dragen die de verdeling van het traanlaagje in de war kunnen sturen. Droge ogen zijn trouwens de belangrijkste reden waarom contactlenzen niet worden verdragen.

3 voorzorgsmaatregelen zijn beter dan één!

Een paar tips om uw lenzen beter te kunnen verdragen :

  • Geen reiniging zonder een aangepaste oplossing: reinig ze nooit met water. Water is een drager van kiemen en de pH ervan is niet aangepast aan de gevoeligheid van uw ogen!
  • Doe uw lenzen uit voor het slapengaan: ‘s nachts moet het hoornvlies kunnen ademen. Eén minuut volstaat om uw lenzen uit te doen, ze te spoelen en ze onder te dompelen tot ‘s morgens in een all-in-one vloeistof die de eiwitten op uw lenzen verwijdert, uw lenzen ontsmet en smeert.
  • U opmaken mag, maar dan pas nadat u uw lenzen heeft ingebracht: zo zal het poeder van de cosmetica zich niet op het hoornvlies afzetten. Als u meer comfort wilt, dan kiest u voor oogschaduw in crèmevorm!
Welke van de twee veelzijdige reinigingsoplossingen moet ik kiezen ?

Om het dragen van lenzen comfortabeler te maken, kiest u voor de oplossing die ook een smeermiddel bevat.

Probeer de veelzijdige oplossing Quies Optik : in één enkel gebaar verwijdert deze oplossing de eiwitafzetting, en ontsmet en smeert ze uw zachte contactlenzen.

Bestaat ook in reisformaat!