Een andere positie als redmiddel

Als uw partner niet echt zwaar snurkt, maar dit toch storend is, geef hem/haar dan een zacht duwtje! Hem/haar dwingen om van positie te veranderen zonder hem/haar wakker te maken, kan het gesnurk doen verminderen.

Waarom is snurken hinderlijk?

10 miljoen snurkers gaan elke avond slapen… en 10 miljoen mensen worden gestoord door het geluid van de ademhaling van hun partner! Hoe kun je – eindelijk – op je twee oren slapen?

Even luidruchtig als een drilboor

Sommige snurkers kunnen geluiden tot 100 dB voortbrengen. Voor de partner is dit hetzelfde als naast een drilboor slapen!

Waarom snurkt iemand?

‘s Nachts snurken 3 op de 5 mannen en bijna 2 op de 5 vrouwen. Dit geluid, geruststellend als het licht is, irriterend als het luidruchtig is, treedt vooral op als de slapende persoon inademt. De spieren en de weefsels van de mond verslappen, waardoor de luchtstroom gedeeltelijk wordt geblokkeerd. Telkens als de persoon inademt, trillen de weefsels achteraan in het gehemelte en de keel en dat veroorzaakt een geluid dat min of meer luidruchtig kan zijn: snurken.
Met de leeftijd neemt het snurken toe, want de weefsels verliezen aan spanning.

Een allesbehalve verkwikkende slaap

Snurken verhindert de snurker niet van te slapen, maar dat is vaak absoluut niet het geval voor zijn/haar partner. Snurken kan namelijk ernstige slaapstoornissen veroorzaken voor de omgeving van de snurker. Maar geniet de snurker dan wel van een verkwikkende nachtrust? Helemaal niet! Hij/zij neemt minder zuurstof op dan nodig is en daardoor zijn zijn/haar batterijen niet voldoende opgeladen. Met als resultaat dat hij/zij zich al van bij het ontwaken vaak leeg voelt of overdag een gebrek aan energie en concentratie vertoont.

Hoe harder het gesnurk, hoe groter het gebrek aan lucht

Snurken brengt op lange termijn geen gevolgen voor de gezondheid met zich mee, behalve in het geval van slaapapnoe. De adem stokt, wat lang of minder lang kan duren, en dat verhoogt het risico op een hoge bloeddruk en problemen met hart- en bloedvaten.

Hoe kun je op je twee oren slapen?

Ook al bevordert de leeftijd de verslapping van de weefsels, toch zijn er nog andere factoren die meespelen: uiteraard een tijdelijke verstopte neus, door een zware verkoudheid of een allergie, maar ook overgewicht, alcohol drinken of slaappillen slikken. Om minder te snurken, moet u vermijden om op uw rug te slapen. Slaap op uw zijkant of, beter nog, op uw buik, maar ondersteun uw hoofd en uw hals op een correcte manier.

Vreedzamere nachten met Quies

Quies heeft 3 producten ontwikkeld die rechtstreeks op de oorzaken van snurken inwerken :

– De neusstrips tegen het snurken om de ademhaling via de neus te bevorderen

– De mondspray tegen het snurken voor licht gesnurk

– De zuigtabletten tegen het snurken, voor een langdurige werking.

U wordt gestoord door het gesnurk van uw partner? Ontdek de gehoorbescherming van Quies :

Gehoorbescherming uit was, uit natuurlijke was voor een langdurig gebruik

Gehoorbescherming uit schuim, om de sterke geluiden te verzwakken.