hearing_image
Oorsmeer niet bij iedereen gelijk

Door de genetische factor produceren sommige mensen meer oorsmeer dan anderen. En te veel haartjes in de oren bemoeilijken de afvoer ervan!

Hoe vermijd je oorsmeerproppen?

Heeft u het gevoel alsof uw oor verstopt is? En als het nu eens een teveel aan oorsmeer was? Deze natuurlijke was die onze oren beschermt, kan soms hinderlijk worden. Een goede verzorging is dan ook noodzakelijk!

Nee, oorsmeer is niet vies

Deze geelachtige en vettige afscheiding wordt geproduceerd door de klieren aan de ingang van de gehoorgang. En wat is de rol van deze volstrekt natuurlijke was? Het oor smeren om irritaties te vermijden en een barrière vormen voor vreemde lichamen zoals stof of microben. M.a.w. nuttig!

Van oorsmeer tot proppen

In normale omstandigheden wordt het oorsmeer van nature afgevoerd. De klieren die het produceren, trekken zich samen om het oorsmeer naar buiten te duwen. Maar soms klonteren deze afscheidingen samen met stof en de huidschilfers van de gehoorgang die zich regelmatig vernieuwen. Deze opeenhoping van cellen kan een prop vormen die de gehoorgang blokkeert. U heeft dan de indruk dat uw oor verstopt zit of suist, dat u minder goed hoort of echo’s waarneemt. Een oorsmeerprop kan ook aanleiding geven tot verlies van evenwicht of tot duizeligheid. Het oorsmeer moet dus dringend verwijderd worden!

De verzorging, niet te veel, maar ook niet te weinig

Oorsmeer in de oren, is dit lelijk? Misschien… En toch hoeft u niet elke dag uw oren van onder tot boven te schrobben! De oorschelp elke dag voorzichtig reinigen mag wel, maar niet de gehoorgang, want die heeft een dun laagje oorsmeer nodig ter bescherming tegen aanvallen van buitenaf. Eén tot twee maal per week is ruim voldoende.

Schéma de l'oreille d'un adulte et d'un enfant

Zachtheid, niets dan zachtheid

Om uw oren te reinigen, vermijdt u de klassieke wattenstaafjes die te diep in de gehoorgang kunnen dringen, er het oorsmeer kunnen ophopen of het trommelvlies kunnen beschadigen.
Kies voor een aangepast staafje, een oorspray zonder drijfgas of gewoon een papieren zakdoekje.

Reinig uw oren in alle zachtheid

3 oplossingen om uw oren te verzorgen :
– de Otospoon-wattenstaafjes met een dubbele werking van Quies : een kant met een schelpje om het oorsmeer aan de ingang van de gehoorgang te verwijderen en een kant met watten om de oorschelp voorzichtig te reinigen

– de oorspray Docuspray van Quies voor een regelmatige verzorging van de oren.

Heeft u vaak last van oorsmeerproppen? Gebruik dan de oorspray Doculyse van Quies om al gevormde oorsmeerproppen op te lossen.